Skip to content →

Skab hyggelig julestemning ved at fastholde traditioner

De fleste af os elsker julen, og alt den hygge, som vi forventer følger med op gennem december. I december bæres der også julekasser ind, hvori indholdet af dem vokser fra år til år.

I de seneste år, er der også kommet lækre og farverige julesweatre i strik med julemotiv, så vi nemt kan holde varmen i den ellers kolde måned. Disse sweatre skaber stemning og glæde, uanset om du er hjemme, i skole, på arbejde eller ude i byen. De signalerer, at her kommer en juleelsker, som er i fantastisk godt humør. Så træk i din juletrøje og spred juleglæde.

Julebag med fordej

En anden dejlig juletradition er at bage honninghjerter. Her kan man enten lave den nemme variant, hvor man blot blander en færdigpakke med vand, men man kan også lave den gode gammeldags honninghjertefordej, som skal laves en måned i forvejen.

Det vil altså sige, at en stor del af dejen, skal samles allerede i november, hvorefter den skal stå i køleskabet. Man kan enten følge den opskrift, som man har i familien, men hvis du i stedet ønsker at opstarte sådan en tradition, så må du afprøve forskellige opskrifter, til du finder den rette.

At finde den helt rigtige opskrift

Det kan godt tage tid at finde frem til den helt rette opskrift. Især når dejen skal vente så længe. Derfor kan du vælge at bruge et par år på at udvælge opskrift. Dermed kan du jul for jul over en årrække afprøve forskellige opskrifter.

Det er også hyggeligt at smage og vurdere. Hele familien kan nemt være med til at beslutte og komme med ændringsforslag. Til sidst har I en rigtig god opskrift, som jeres familie kan føre videre, og bevare som en dejlig tradition op til jul.

Hjemmelavede julegaver fra både børn og voksne

Der er en tiltagende tildens til, at vi langsomt bevæger os lidt væk fra det helt store gaveræs juleaften. Det har taget overhånd, og man glemmer nærværet og hyggen i gaveudvekslingen.

Derfor vender flere tilbage til ideen og de hjemmelavede gaver. Det er noget nær det hyggeligste at lave julegaver selv. Både børn og voksne kan lave gaver, som vækker glæde hos modtageren. Og du behøver ikke at være meget kreativ for at finde på gode gaveideer. Der er masser af inspiration at hente på nettet. Det kan jo faktisk godt være noget så simpelt som en dåse med småkager.

Forventningens glæde

Når man laver hjemmelavede julegaver, så bruger man gerne en god mængde tid på at tænke på den person, som gaven er tiltænkt. Sjældent bruger vi så meget tid, på at tænke på at glæde et andet menneske.

Når man har brugt både tid og tanker under tilblivelsen af en meget personlig gave, så bliver man også mægtig spændt, når den skal pakkes op. Bare blikket i børns øjne, når en modtager af deres hjemmelavede gave, pakker gaven op, er meget sigende. At lave gaver selv er en dejlig tradition at bevare.

Published in Bliv glad

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *