Skip to content →

Bor du i Silkeborg og har brug for en dyrlæge?

Er du en af de mange glade ejere af et kæledyr, som du ønsker at drage så meget omsorg for som muligt, så er det vigtigt at kende en dygtig og professionel dyrlæge. En dyrlæge kan nemlig hjælpe dit kæledyr med langt mere end du måske tror. Hvad end det er kæledyr som hund, kat, kanin marsvin eller reptiler og padder. Eller måske har du større husdyr så som ko, gris, hest mm. En dyrlæge foretager både kirurgiske behandlinger og medicinske behandlinger afhængigt af dyres lidelse. Så hvis dit kæledyr trænger til et helbredstjek, så kontakt din dyrlæge i dag og få booket en tid så hurtigt så muligt.

Få din hund vaccineret hos en dyrlæge, og tag den med på ferie i Europa

Din dyrlæge kan hjælpe dig og dit kæledyr med rigtig mange behandlninger, det kan være alt fra et almindeligt rutinemæssigt tjek til fjernelse af svulster, blæresten mm. Men også forebyggende behandlinger som kastration, tandrensninger og vaccination og udfærdigelse af dyrepas kan dyrelægen også være behjælpelig med. Så er i en familie med en hund, og ønsker i, lige som mange andre danskere, at tage på bil ferie i Europa i sommerferien. Så kan i faktisk tage jeres trofaste ven med på ferie! I skal blot have jeres hund vaccineret og derefter få lavet et dyrepas, således at i overholder reglerne for at rejse med kæledyr i EU-lande. Vaccinen der er tale om er mod rabies, således at man er sikker på at hunden hverken tager sygdommen med ind i et nyt land eller selv udsættes for smitten. I passet kommer der til at være oplysninger om dig, nemlig hundens ejer, samt oplysninger om dyret og dets vacciner mm. Der skal ligeledes være en ID-mærkning af hunden i passet. Man skal blot huske at en rabiesvaccine skal vedligeholdes, ellers er passet ugyldigt. Så hvis du ønsker at tage dit kæledyr med på ferie i Europa, så kontakt din dyrlæge og få en tid til vaccination.

Giv dit kæledyr en tandrensning hos din dyrlæge

Ligesom vi mennekser skal gå til tandlæge ca. en gang om året, så er det også en god idé at tage sin hund og kat med til et tandeftersyn. De mest hyppige tandproblemer hos hunde især, er parodontose. Der er nogle forskellige symptomer du skal være ekstra opmærksom på i dette tilfælde. Bl.a. kronisk dårlig ånde kan være et tegn på tandlidelsen parodontose, men det kan også være mindre ting, som at din hund pludselig bliver lettere asocial, aggressiv eller generelt bare opfører sig anderledes. Det kan nemlig være til stor irritation for dyret med en sådan tandlidelse, og du skal derfor også være opmærksom når din hund spiser. Det kan være den undgår at tygge ved blot at sluge maden hel, eller måske tygger din hund kun i den ene side, hvilket også er et tydeligt tegn på at der er noget der generer. Men får at undgå alle disse problemer, så er det vigtigt at huske at børste dyrets tænder hver dag!

Published in Alt om dyr

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *