Skip to content →

Sådan vælger du den perfekte bryllupsgave til brudeparret

Et bryllup er en stor begivenhed. For brudeparret vil det med stor sandsynlighed være en af de vigtigste i hele deres liv. Derfor skal så mange ting som muligt helst også gå godt på bryllupsdagen. Er du inviteret som gæst til et bryllup, kan du blandt andet medvirke til at gøre dagen så vellykket som overhovedet muligt ved at medbringe den helt rigtige bryllupsgave til brudeparret. Det kan dog være svært at finde på den helt perfekt gaveidé – også selvom man kender parret godt. Der er dog et par gode overvejelser at gøre sig, som kan gøre det lidt nemmere at vælge den helt rigtige gave.

Hav typen af bryllup i baghovedet

Først og fremmest kan det være en god idé at have typen af det bryllup, du skal til i baghovedet, når du vælger din gave. Er der tale om en stor fest, hvor der ikke er sparret på noget, giver det måske mening at give en lidt større og dyrere gave, end hvis der er tale om en ceremoni på rådhuset efterfulgt af en kop kaffe.

Du er ikke nødvendigvis forpligtet til at tage dette med i dine overvejelser, men er du for eksempel i tvivl om, hvor prisniveauet på din gave skal ligge, kan dette være et godt pejlemærke.

Hvilken type gaver plejer parret selv at give?

Et andet udmærket pejlemærke er at huske på, hvilke gaver, det givne par selv plejer at give dig. Har parret også været inviteret til dit bryllup, kan det eventuelt være en idé at læne sig lidt op af, hvilken bryllupsgave, de gav dig på den store dag. Det skal ikke forstås på den måde, at du skal købe en fuldkommen tilsvarende gave, men igen at det kan give en fornemmelse af, hvilket prisleje, gaven skal befinde sig i, og måske også hvilken type ting, det ville være oplagt at give.

Kender du begge personer?

Man kan af og til opleve at blive inviteret til et bryllup, hvor man kun kender den ene part af brudeparret indgående. Måske er der tale om en af dine gode venner eller veninder, hvor du ikke har et nært forhold til dennes partner. I en sådan situation kan det give mening mest at tilsigte din gav efter den person, du kenders ønsker.

Du kan også tænke i at købe en mere neutral gave, som der er stor sandsynlighed for, at de fleste par vil blive glade for, når nu du ikke kender den ene person så godt. Giv for eksempel en ting til hjemmet, som de begge ville kunne få glæde af eller en oplevelsesgave.

Slå jer eventuelt sammen om gaven

Vil du gerne give noget helt særligt, som du ved vil glæde brudeparret, men er der tale om noget, som du føler ligger uden for dit budget, kan du overveje at slå dig sammen med andre af brylluppets gæster, så I kan give den helt perfekt bryllupsgave uden hver især at ofre mere, end I har råd til.

Published in gaver

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *