Skip to content →

Find en tandlæge – også selvom du har tandlægeskræk

Der er mange danskere, som i dag lider af tandlægeskræk, også kaldet ”odontofobi”. Kort sagt, så er det frygten for at skulle ind på en tandklinik og behandles.

Hvis du er en af de danskere, som kender følelsen, så ved du godt, hvor svært det kan være at komme ud over denne frygt. For mange er det svært bare at bestille en tid hos en tandlæge. Derfor er der mange med tandlægeskræk, som kun bliver undersøgt, når de har voldsomme smerter. Dette er ikke kun ekstremt ubehageligt, men kan også koste dig en masse penge i det lange løb.

Der er altså god grund til at sørge for, at du har en tandlæge, som kan hjælpe med at trodse denne frygt. Men hvad kan du lige lede efter?

Spørg altid venner og bekendte

En af de bedste kilder til informationer, som vi har i vores hverdag, er de mennesker, der er omkring os. Venner og familie kender os godt og kan derfor forstå, hvad det er vi ude efter. Derfor er der ingen tvivl om, at du altid bør gå til en bekendt med tandlægeskræk for at høre, hvad de har gjort.

Her er det nemlig muligt at få alt fra navnet på en god tandlæge til forskellige vejrtrækningsøvelser, som skal gøre dig mere afslappet. Fordelen er her, at en ven allerede vil have et godt bud på, om en bestemt metode vil virke for dig. Derfor er det en hurtig måde at komme lidt tættere på det rigtige valg med!

Online-anmeldelser melder ofte om tandlægeskræk

En af de helt store fordele ved internettet er, at man ikke længere står uden adgang til information. Fuldstændig ligesom når du shopper på nettet, så er der mange, som anmelder tandlæger på nettet.

Og netop dette er til din fordel, idet så mange danskere har denne fobi for tandlæge, så betyder det, at mange af dem, som anmelder, vil kende til følelsen. Derfor kan du hurtigt læse anmeldelser igennem og se, om deres skræk blev hjulpet på vej ved at være hos en bestemt tandlæge. Samtidig kan du også se på negative anmeldelser og dermed hjælper denne slags tandlæger fra. Det vil nemlig sjældent gøre din frygt meget bedre.

Mange tandlæger er i dag forberedt på at bekæmpe tandlægeskræk

Før i tiden var der ikke mange tandlæger, som havde meget til overs for denne frygt. I dag er situationen heldigvis en anden.

I dag er der nemlig mange klinikker, som på nettet beskriver, hvordan de klarer sig med patienter, der har odontofobi. Her er klinikerne forberedt på at gøre dig tilpas og hjælpe med, at alting går stille og roligt. Oftest skal du ikke gøre meget mere end at notere, at du har tandlægeskræk, når du aftaler din tid for en behandling.

På denne måde er du sikker på, at tandlægen, som undersøger dig, forstår din situation og ved, hvordan de skal klare situationen bedst muligt!

Published in Sundhed

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *